Kantoorgebouw Brugge

De stationsomgeving van Brugge ondergaat momenteel een transformatie. Een nieuw stadsgedeelte komt momenteel tot stand waarbij een verscheidenheid aan nieuwe stedelijke functies wordt ingepland. Het masterplan van het gerenommeerde Nederlands bureau Neutelings en Riedijk voorziet een eenvoudig grid, dat een duidelijke enveloppe voor de bouwvolumes en de open ruimtes definieert en een grote flexibiliteit voorziet voor architecturale oplossingen en functies. Een belangrijk onderdeel van het project zal ingevuld worden met studentenhuisvesting gezien de dichte aanwezigheid van enkele belangvolle campussen. Daarnaast wordt wonen, retail, parkeren en kantoren voorzien. Een deelproject hiervan wordt verder door ons kantoor uitgewerkt. Het betreft Medisch Centrum (administratief kantoorgebouw).
Het gebouw werd op een compacte wijze ontworpen. Naast de compacte vormgeving werd gekozen om een sobere gevelindeling te voorzien die een grote flexibiliteit aan de planindeling toevoegt. Op verschillende niveaus worden inpandige terrassen voorzien die het type-plan doorbreken en op deze wijze elke vloer bijzonder maken en bovendien daglichttoetreding voorzien tot in de kern van het gebouw.

Locatie

  • Brugge, België

Programma

  • Kantoren

Oppervlakte

  • 3500 m²

Fase

  • Uitvoering

Aanvang

  • 2012

Bouwheer

  • Group GL

Samenwerkingsverband

  • Rots