Medisch Centrum Antwerpen

Edward Sorgeloose Architecture stond in voor het ontwerp van het interieur van een nieuw Medisch Centrum te Antwerpen en gaf vorm aan de droom van de bouwheer om een klantvriendelijk, stijlvol en ergonomisch medisch centrum te ontwikkelen in het hart van Antwerpen.

De patiënten worden onthaald in een sober, rustig kader. Een elegante witgelakte onthaalbalie wijst de richting aan van de wachtzones die bekleed zijn met eikenhout. Dit materiaal wordt hernomen in de centrale trap, die samen met de binnenlift de gelijkvloerse verdieping verbindt met de bovenverdieping, waar naast de dienst orthopedie ook radiologie ter beschikking staat. Stijlvolle lounge chairs en een aangename verlichting zorgen voor een prettige wachttijd. De wachtzones en centrale trap worden visueel verbonden met de buitengevels, zodat steeds het gevoel van openheid bekomen wordt. De binnentuin, eveneens door het architectenbureau vormgegeven, biedt een aangenaam uitzicht.

Het project bevat 8 onderzoeksruimtes die sober en functioneel werden ingericht. Het kleurenpalet van het project wordt ook hier doorgetrokken en ook hier werd het vaste meubilair minimalistisch vormgegeven.

Met grote zorg werd bestudeerd om de technieken – verwarming, koeling en ventilatie – zo sober mogelijk te implementeren. Hiertoe werd een intelligent systeem bedacht waarbij het leidingentracé centraal doorheen het project verloopt zodat de plafondhoogtes van de aangrenzende ruimtes zo hoog mogelijk werden voorzien doordat de uitblaasmonden in de wanden konden gemonteerd worden. Het visuele impact van de installatie werd op deze wijze tot een minimum beperkt en er werd zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van glad afgewerkte gyproc plafonds.

Het project is verder uitgerust met een centrale vergaderzaal en bijhorende administratieve ruimtes. Met grote zorg werden de lichtarmaturen en het los meubilair uitgekozen door het architectenbureau teneinde een harmonieus geheel te bekomen.

Locatie

  • Antwerpen, België

Programma

  • Medisch centrum

Oppervlakte

  • 700 m²

Fase

  • Voltooid

Tijdsduur

  • 2013 - 2014

Bouwheer

  • Privaat