Seminariecentrum Antwerpen

Centraal op deze site staat een vervallen, doch charmant magazijn, waarvan de gevels, het dakspant en de bakstenen gewelven mooi en bijzonder zijn. Aan de voorzijde wordt een stalen volume aangebracht waardoor het bouwvolume aan functionaliteit wint.
Door het stalen volume voor het koetshuis te bouwen kan het magazijn niet alleen bewaard blijven maar worden er tevens een aantal technische aspecten waaronder isolatie ondervangen.

Het volume is sober en semi-tranparant waardoor de gevels van het koetshuis nog duidelijk waarneembaar zijn vanop het binnengebied.
Het buitenschrijnwerk (poorten, ramen en kroonlijst) blijven bewaard of worden vervangen wordt naar oorspronkelijk model indien de bouwfysische staat dit niet toelaat.

De dakstructuur inclusief de spanten blijven bewaard; de dakdichting wordt vernieuwd. Enkele tussenmuren en de twee schouwmantels worden verwijderd cfr. plan.

Het bestaande bouwvolume wordt aan de binnenzijde van de wanden geïsoleerd waar nodig. Op advies van de brandweer wordt één nieuwe afgesloten trap voorzien aan de nieuwe inkomzijde, alsook branddetectie.

Locatie

  • Antwerpen, België

Programma

  • Multifunctioneel gebouw

Oppervlakte

  • 500 m²

Fase

  • Voltooid

Tijdsduur

  • 2012 - 2014

Bouwheer

  • Privaat