Nagelnieuw Orthopedisch Centrum Antwerpen opent haar deuren.

Op donderdag 27 december 2014 was het zo ver.

Het nieuwe Orthopedisch Centrum Antwerpen opende haar deuren en nam haar intrek in de volledig nieuwe gebouwen gelegen aan de Kielsevest te Antwerpen. Edward Sorgeloose Architecture stond in voor het ontwerp van het interieur en gaf vorm aan de droom van de bouwheer om een klantvriendelijk en stijlvol medisch centrum te ontwikkelen in het hart van Antwerpen.

De patiënten worden onthaald in een sober, rustig kader. Een elegante witgelakte onthaalbalie wijst de richting aan van de wachtzones die bekleed zijn met eikenhout. Dit materiaal wordt hernomen in de centrale trap, die samen met de binnenlift de gelijkvloerse verdieping verbindt met de bovenverdieping, waar naast de dienst orthopedie ook radiologie ter beschikking staat. Stijlvolle lounge chairs en een aangename verlichting zorgen voor een prettige wachttijd. De wachtzones en centrale trap worden visueel verbonden met de buitengevels, zodat steeds het gevoel van openheid bekomen wordt.

Het project bevat 8 onderzoeksruimtes die sober en functioneel werden ingericht. Het kleurenpalet van het project wordt ook hier doorgetrokken en ook hier werd het vaste meubilair minimalistisch vormgegeven.

Met grote zorg werd bestudeerd om de technieken – verwarming, koeling en ventilatie – zo sober mogelijk te implementeren. Hiertoe werd een intelligent systeem bedacht waarbij het leidingentracé centraal doorheen het project verloopt zodat de plafondhoogtes van de aangrenzende ruimtes zo hoog mogelijk werden voorzien doordat de uitblaasmonden in de wanden konden gemonteerd worden. Het visuele impact van de installatie werd tot een minimum beperkt en er werd zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van glad afgewerkte plafonds.

Het project is verder uitgerust met een centrale vergaderzaal en bijhorende administratieve ruimtes. Met grote zorg werden de lichtarmaturen en het los meubilair uitgekozen door het architectenbureau teneinde een harmonieus en strak geheel te bekomen.

We wensen het Orthopdisch Centrum Antwerpen een vliegende start toe!

 

Technische fiche:

  • Bouwheer: Orthopedisch Centrum Antwerpen
  • Architectenbureau: Edward Sorgeloose Architecture
  • Technieken: Tecnobel, Gilbert Verbeeck
  • Uitvoering: Artico, Stijn Lemmens
  • Verlichting: Zumtobel
  • Meubilair: Bulo

 

Bekijk de nieuwsbrief