Station Roeselare wordt elegante generator van stationsbuurt

Edward Sorgeloose Architecture concipieerde in samenwerking met Eurostation een project voor de renovatie en vernieuwing van het station van Roeselare. Er werd beoogd om aan het bestaande station een open, toegankelijk en transparant karakter mee te geven. Tevens diende de bestaande dakconstructie over de perrons behouden te worden.
Om de doelstellingen te bereiken werd voorgesteld om het sokkelvolume van het bestaande station af te breken en te verschuiven zodat een sterkere link kon ontstaan tussen de twee stadswijken waarin het station ligt. Lichte materialen gecombineerd met een sobere dynamische lijnvoering werden afgewisseld met genereuze glaspartijen die visuele corridors creëren in het gebouw.

De heraanleg van het stationsplein werd geconcipieerd door Bureau Bas Smets en bestond erin om een sereen en continu vlak te schuiven onder het treinviaduct. De laatste fase van deze aanleg is momenteel in uitvoering.

We love Roeselare!

 • Architects:  Edward Sorgeloose Architecture en Eurostation
 • Engineering: Eurostatio
 • Landschapsarchitect:  Bureau Bas Smets
 • Hoofdaannemer:  Willemen

Meer info: https://www.willemen.be/en/project/nmbs-railway-station-roeselare
Meer info: https://www.edwardsorgeloose.com/portfolio/station-roeselare/

 

Kandidatuurstelling voor het project ‘Friendshipsite’ i.s.m. Zaha Hadid Architects en Bureau Bouwtechniek

Naar aanleiding van de oproep van Cores Development, Total en Vespa voor de herontwikkeling van de Friendshipsite op het Eilandje te Antwerpen diende Edward Sorgeloose Architecture samen met Zaha Hadid Architects en Bureau Bouwtechniek een voorstel in. Ons ijzersterk team, gecombineerd met een verfrissend a-typisch projectvoorstel kon de opdrachtgevers niet verleiden en er werd gekozen voor vijf andere (internationale) teams. De 5 geselecteerde finalisten wordt nu gevraagd om een stadsontwerp op te maken voor de Friendshipsite. Een vakjury beoordeelt hen in juli 2018.

 • Architects: Zaha Hadid Architects, Edward Sorgeloose Architecture en Bureau Bouwtechniek
 • Beeld:  Zaha Hadid Architects

Meer info: http://www.coresdevelopment.be/nl/project/friendship
Meer info: http://www.zaha-hadid.com/

 

Herontwikkeling site Sint-Paulus en Dries volop in uitvoering

Voor de uitvoering van de herontwikkeling van de site Sint-Paulus en Dries in het historische hart van Antwerpen, werden de werken toegewezen aan aannemer D’Hulst Van Rymenant. Op deze technisch uiterst complexe site worden 12 BEN-entiteiten en een ondergrondse parking gerealiseerd. Momenteel werden de afbraakwerken uitgevoerd met behoud van het bestaande Erfgoed uit de 19e en 16e eeuw. De funderingswerken vatten nu verder aan.

 • Architect: Edward Sorgeloose Architecture
 • Ir. stabiliteit: Establis
 • Ir. technieken: Boydens
 • Veiligheidscoördinatie: VC Den Hartigh
 • Hoofdaannemer: D’Hulst – Van Rymenant

 

Architect Maurane Van Moll vervoegt team Sorgeloose

Maurane studeerde af aan de Universiteit Antwerpen in 2017 met onderscheiding. Ze vatte enthousiast stage aan in ons bureau en heeft zich al ontpopt tot een grote aanwinst voor ons team. Welkom aan boord Maurane!

Op zoek naar een job ? Surf naar onze website: https://www.edwardsorgeloose.com/jobs/

 

Publicatie in magazine Focus Archi: ramen bepalend voor architectuur

Ramen en de toetreding van daglicht: altijd zijn ze bepalend en cruciaal voor architectuur. Journalist Koen Mortelmans schreef er een bevlogen artikel over en integreerde onze eigen woning en kantoor als referentieproject: “Art nouveau in hedendaags daglicht”

Lees hier het volledige artikel: http://www.focusarchi.be/nl/16-maa-apr-mei-2018/

 

Bekijk de nieuwsbrief