Project’ De Maasmeander’ geselecteerd voor de innovatiewedstrijd Healthcare 2014.

In het hart van Maasmechelen werd eind vorig jaar woonzorgcentrum De MaasMeander opgeleverd.

Dit knappe nieuwbouwcomplex biedt plaats aan 122 zorgbedden, tien kortverblijfkamers, 35 serviceflats, een private ondergrondse parking met een capaciteit van 51 parkeerplaatsen en een fietsenstalling. Het ontwerp van De MaasMeander is van de hand van Edward Sorgeloose Architecture en Archibeta.

De architecten werden gevraagd om een prefabconstructie vooraf volledig uit te tekenen met BIM (Building Information Modeling), in samenwerking met de fabrikant. Aangezien alle gevelelementen volledig afgewerkt op de werf aankwamen (inclusief binnenspouwblad, isolatie, gevelsteen, buitenschrijnwerk, inbouwelementen voor de technieken,…), kon het complex uiteindelijk zeer snel gerealiseerd worden. De bouw nam amper een jaar in beslag.

Dit jaar wordt het project voorgesteld op de beurs HealthCare 2014, vakbeurs voor de zorgsector, die zal doorgaan op 1, 2 en 3 oktober in Brussels Expo.

In het kader van deze beurs organiseert Healtcare 2014 een innovatiewedstrijd voor de zorgsector, met als doel ‘best practises’ te tonen aan de sector en hen zo te inspireren. Het publiek kan (zowel via de website als live op de beurs) hun stem uitbrengen. Zo kiest het publiek hun winnaar voor de publieksprijs. U kan nú uw stem uitbrengen op het project De Maasmeander te Maasmechelen voor I2C – Innovation to Care – Awards 2014!

 

Bekijk de nieuwsbrief