Appartementencomplex

De projectzone bevindt zich op een perceel waarop momenteel een (voormalige) textielfabriek staat. Enerzijds wordt de site in zijn onmiddellijke context omringd door eengezinswoningen en anderzijds wordt de site geflankeerd door een klooster met grootschaligere bebouwing (bv.kerkgebouw, schoolgebouwen). De site bevindt zich kortbij het centrum.

Op de projectzone wordt een appartementsgebouw met 36 entiteiten en een ondergrondse parking voorzien. In deze gemeente treffen we diverse industriële gebouwen aan, die getypeerd zijn door (rode) baksteenarchitectuur met sheddaken. Dit gegeven vormt een inspiratiebron voor de vormgeving van het nieuwbouwproject dat ook op zijn beurt voorzien is met deze typische daken, gecombineerd met baksteen.

Het projectvoorstel bevat twee bouwvolumes die geschrankt gepositioneerd staan. Er zijn drie bouwlagen, waarvan de bovenste bouwlaag visueel als dakvolume wordt uitgewerkt. De beide volumes staan op één ondergrondse parking De trap- en liftkokers geven eveneens toegang tot de parking. De leefruimtes, tuinen en terrassen bevinden zich aan de zuidzijde van het project.

Programma

  • Appartementen

Oppervlakte

  • 4500 m²

Fase

  • Voorontwerp

Aanvang

  • 2014

Bouwheer

  • Privaat