Kantoorgebouw Antwerpen

Het betreft het renoveren van een bestaand kantoorgebouw gedateerd van omstreeks de jaren ‘60.

Hiertoe wordt het pand in de voorgevel en achtergevel geïsoleerd en voorzien van nieuw aluminium buitenschrijnwerk. De voorgevel wordt gereinigd en aan de binnenzijde geïsoleerd.

De achtergevel wordt voorzien van isolatie en vervolgens van een gevelbekleding uit een lichtgrijs zichtbeton. De bovenste bouwlaag wordt verbouwd tot een volwaardige bouwlaag. Hiertoe wordt het actuele dakterras als bouwoppervlakte geïntegreerd. Intern worden nieuwe technieken voorzien, alsook de installatie van een ruime nieuwe lift.

De signatuur van het gebouw is sober en rechtlijnig en de vernieuwde gevels, net zoals de bovenste bouwlaag behouden het rationeel karakter van het bestaande gebouw. De bovenste verdieping krijgt een aluminium dakbekleding zodat op deze wijze een dakvolume wordt gearticuleerd.

Locatie

  • Antwerpen, België

Programma

  • Kantoren

Oppervlakte

  • 1800 m²

Fase

  • Aanbesteding

Aanvang

  • 2012

Bouwheer

  • Privaat