Meergezinswoning ‘Zonnewijzer’ Antwerpen

Meergezinswoning nabij het Albertpark te Antwerpen met vier woonentiteiten.

De werken zullen zich voltrekken op een reeds bebouwd perceel dat zich bevindt in de Zonnewijzerstraat te Antwerpen. De gebouwen in de onmiddellijke omgeving bevatten in hoofdzaak wonen (appartementsgebouwen en woningen). Het perceel is op korte loopafstand gelegen van het koning Albertpark. Op de site bevindt zich momenteel een pand waarvan de eerste twee bouwlagen het volledige kavel betrekken. Daarbovenop bevindt zich een appartement. Het huidige bestaande pand heeft geen historische waarde.

In het voorstel voorzien wij een nieuwbouw met op de gelijkvloers een studio met tuin, gecombineerd met de parkeergarage en fietsenstalling. Op de eerste en tweede bouwlaag een bevindt zich een appartement met terras. Op de derde bouwlaag, in combinatie met de bouwlaag onder het dak, een duplex. Het project sluit qua volumetrie, schaal en gabariet in hoofdzaak aan bij de linkerbuur. De rechterbuur betreft een hoogbouw.

De planopbouw bevat units met doorzon-appartementen zodat daglicht maximaal kan binnentreden. Bescheiden loggia’s bieden een uitzicht op het nabijgelegen Albertpark. De achterzijde van het gebouw is voorzien van de nodige buitenruimte (trapsgewijze snede-opbouw). De gevels zijn sober en zoeken aansluiting bij de naburige gebouwen door het gebruik van een lichtkleurig materiaal en horizontale geleding (banden in de gevel).

Locatie

  • Antwerpen, België

Programma

  • Appartementen

Oppervlakte

  • 580 m²

Fase

  • Aanbesteding

Aanvang

  • 2013

Bouwheer

  • Privaat