Station Roeselare

De taak die aan ons kantoor is toevertrouwd bestaat eruit om aan het bestaande station een open, toegankelijk en transparant karakter mee te geven. Tevens wordt de bestaande dakconstructie over de perrons behouden en geïntegreerd in het nieuwe project.
Om de doelstellingen te bereiken wordt voorgesteld om het sokkelvolume van het bestaande station af te breken en te verschuiven zodat een sterkere link kan onstaan tussen de twee stadswijken waarin het station ligt.
Het bestaande dak wordt opengewerkt met glaspartijen zodat er meer daglichttoetreding onstaat op de sporen.

Locatie

  • Roeselare, België

Programma

  • Stationsgebouw

Oppervlakte

  • 4000 m²

Fase

  • Opgeleverd

Tijdsduur

  • 2009 - 2017

Bouwheer

  • NMBS Holding

Samenwerkingsverband

  • Eurostation