‘Tabaksfabriek’

De voormalige Tabaksfabriek te Arendonk huisvest een retail unit (Delhaize) en bijhorende kantoren. In plaats van het bestaande gebouw af te breken, werd beslist om deze fabriekshal te behouden. Het gebouw werd geïsoleerd en voorzien van een nieuwe gevel uit rode baksteen en zwart buitenschijnwerk. Op de verdieping werd een landschapskantoor gemaakt dat rondom rond een centrale box ligt. In deze centrale box bevinden zich sanitair, keuken en technische ruimtes.

De buitenruimte en parking is een afwisseling van texturen met groen, waterdoorlaatbare zones en verharding in klinkers.

Het behoud van het pand geeft een mooi en herkenbaar gebouw terug aan de gemeenschap van Arendonk.

Locatie

  • Arendonk, België

Programma

  • Handel, parking

Oppervlakte

  • 1600 m²

Fase

  • Voltooid

Tijdsduur

  • 2010 - 2012

Bouwheer

  • SRE nv